Kamuoyu.org

Harun Kolçak Hayatını Kaybetti!

Harun Kolçak Hayatını Kaybetti!
  • GÜNDEM
  • 20 Temmuz 2017
  • Harun Kolçak Hayatını Kaybetti! için yorumlar kapalı
  • 122 KEZ OKUNDU

’ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören dün akşam 22.55’te hayatını kaybetti. Sosyal medyada son yaptığı paylaşımlar ise herkesi duygulandırdı.

Türk pop müziğin efsane isimlerinden Harun Kolçak (62) dün akşam 22.45’te hayatını kaybetti. Bir süredir prostat kanseri tedavisi gören şarkıcı, öğle saatlerinde aşırı kusma şikayetiyle Maslak Acıbadem Hastanesi’ne kaldırıldı. 18.00 gibi fenalaşıp yoğun bakıma kaldırılan sanatçı, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

‘En Genç Günü’

Altı gün önce doğum gününü kutlayan şarkıcı, “Bugün gelecek yıllarımın en genç günündeyim” diyerek sosyal medyaya not düşmüştü.

Son Paylaşımı Duygulandırdı

Harun Kolçak’ın son tweet’i olan “Unutma; sen gelecek planları yaparken, hayat da kendi planlarını yapıyor.” hayranlarını üzdü. Kolçak’ın 4 Temmuz günü yazdığı “Saçımı, başımı, yediğimi, içtiğimi, kısaca beni unutun, müziğimi dinleyin, şarkılarıma eşlik edin, bu yeter…” mesajı da ölüm haberinin ardından çok sayıda paylaşım aldı. Kolçak, vefat etmeden 4 gün önce doğum gününde doktoru Prof. Dr. Oktar Asoğlu ile çektiği fotoğrafı Instagram hesabından paylaşmıştı. Kolçak’ın son paylaşımı da bu oldu.

“Türk Halkının Başı Sağolsun”

Vefat haberini canlı yayına bağlanarak doğrulayan ve Kolçak’ın son fotoğrafına yer alan doktoru Asoğlu ise şunları söyledi: Türk halkının ve herkesin başı sağolsun. Sevgili Harun Kolçak’ı bugün kaybettik. Yarım saat kadar önce kaybettik. Kendisi uzun zamandır sürdürdüğü savaşı kaybetmiş bulunuyor. Bütün dostları bu süreçte onunla beraberdi. Ancak bazen yaşam savaşını insanlar her şeye rağmen sürdüremeye biliyorlar. Ve şu an kendisini kaybettik.

harunn[1]

Harun Kolçak Kimdir?

Harun Kolçak, (d. 15 Temmuz 1955, İstanbul) Türk pop şarkıcısı, besteci, söz yazarı ve bas gitarist. Sinema sanatçısı ‘ın oğludur.

Kariyeri

1955-1977: İlk Deneyim

1955 yılı İstanbul doğumlu sanatçı Saint Benoit’de eğitimini sürdürdüğü sırada müzik çalışmalarına o yıllarda bas gitar çalarak başlamış, içindeki müzik tutkusu artınca sinema sanatçısı olan babası Eşref Kolçak’la konuşarak eğitimini yarım bırakmış ve profesyonel müzik çalışmalarına başlamıştır. İlk çalışmalarına rock müziğin babası olarak tanınan Erkin Koray’la başlamıştır. 1977’de Erkin Koray’ın çıkardığı Tutkusu albümünde bas gitar çalmıştır.

kolçak[1]

1978-1990

Silahlı poda Ritm 68 orkestrasına 1978 yılında bas gitarist olarak katılan Kolçak, askerlik dönüşü caz müziğe yönelmiş, Aydın Esen, Neşet Ruacan-Nükhet Ruacan ve Erol Pekcan gibi ünlülerle çalışmış ve müzikal deneyimini artırmıştır. Harun Kolçak o dönem ise, Onno Tunç’tan orkestrasına katılmasını arzuda bulunmuştur. 7 yıl boyunca Onno Tunç Orkestrası`nda bas gitaristlik, vokalistlik ve solistlik yapan Kolçak, Zerrin Özer ve Aşkın Nur Yengi ile birlikte yaptığı düetler ile Kuşadası “Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması” ve Antalya “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” adlı şarkı yarışmalarında ödüller almıştır.

1991-Günümüz

1991’de Onno Tunç ile ortak yaptığı “Beni Affet” albümü ile büyük çıkış yakaladı. Albümlerinin çoğunda şarkıların söz ve müziği kendine ait olan Kolçak, başka sanatçılara da pek çok eser vermiştir.13 ülkenin 1966 yılında Litvanya’da katılmakta olarak “Müzikos Festivalis 96” da “En iyi ikinici şarkıcı” Harun Kolçak olmuştur.

Kolçak, 2012’de Yeniden Doğuyorum adlı solo albüm çıkarmıştır. Ekim 2013 itibariyle Harun Kolçak&Rock Off isimli grup kurmuştur. Can Güney,Yusuf Tunceli ve Orkun Gezer`in olduğu grubun verdiği ilk performansı Okan Bayülgen’in Makina Kafa adlı programda vermişlerdir. Harun Kolçak 2014 yılında yakalandığı prostat kanseri nedeniyle ameliyat geçirmiştir. “Ölüm hayatta birçok şeye anlam katıyor. “Ölümsüz olsaydık, birbirimize değer vermezdik” sözleri ile hastalığı ile mücadele eden Kolçak kanser maneviyatını ortaya koyan ve yendiğini ve bu esnada alkali diyet yaptığı söylenmektedir.

22 Haziran 2016 Çarşamba günü Harun Kolçak’ın hastalığı yeniden nüksetti. Acil olarak hastaneye kaldırılan Harun Kolçak yeni bir ameliyat geçirdi. Harun Kolçak yoğun bakımda tedavi altına alındıktan sonra yakın dostlarına bilincinin açık ama bir tek gözleri ile tepki verebilmekte olduğunu belirtti.

Diskografi

Albüm

Beni Affet (1991)
En Büyük Aşk (1993)
Yanımda Kal (1995)
Teslim Oldum (1998)
Yaşasın (2000)
Müzisyen (2006)
Yeniden Doğuyorum (2012)

Diğer Çalışmaları

Dansa Çağrı – Zerrin Özer ile 1986 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda
Yeniden – Aşkın Nur Yengi ile 1987 Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda
Güzel Şeyler Söyle – Aşkın Nur Yengi ile 1987 Eurovision Şarkı Yarışması’nda
Keloğlan – Grup FM üyesi olarak 1987 Eurovision Şarkı Yarışması’nda
Bile Bile – Aşkın Nur Yengi’nin Sevgiliye albümünde düet (1990)
Benimsin – Aşkın Nur Yengi’nin Haberci albümünde düet (1997)
Duy Beni Dinle Beni 41 Kere Maşallah (2006)
Biri Var – Bendeniz’in Değiştim albümünde düet (2006)
Sebebim Yok – Egoist’in On albümünde düet (2007)
Pişmanım – Betül Demir’in Süper albümünde düet (2008)
Bir Gece – Çınar Vol. I (2008)

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ